آموزش برنامه‌ریزی کنکور ریاضی

رشته موردعلاقه شما چیست؟

اولین کاری که باید برای برنامه‌ریزی کنکور رشته ریاضی انجام دهید، این است که هدف‌تان را تعیین کنید؛ یعنی بدانید دقیقاً به چه رشته و دانشگاهی برای تحصیل‌تان علاقه‌مند هستید. همانطور که برای سفر رفتن بدون تعیین شهر مقصد نمی‌توانید راهی جاده شوید، بدون تعیین رشته و دانشگاه هم نمی‌توانید برای درس خواندن برنامه بریزید.

زیرگروه‌های رشته ریاضی

رشته ریاضی در کنکور شامل سه زیرگروه مختلف می‌شود که هر کدام از آن‌ها رشته‌های خاصی را در برمی‌گیرند:

زیرگروه یک: رشته‌هایی مثل مهندسی صنایع، مهندسی عمران، مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق، آمار و … در مقطع کارشناسی پیوسته از رشته‌های زیرگروه یک هستند. زیرگروه یک در مقطع کاردانی شامل رشته‌های گردشگری، حسابداری، مدیریت بازرگانی و صنعتی، هتلداری و … می‌شود.

زیرگروه دو: در زیرگروه دو شاهد رشته‌هایی مثل مهندسی شیمی، مهندسی پلیمر، مهندسی نفت، شیمی محض و کاربردی و … در مقطع کارشناسی هستیم. در مقطع کاردانی هم فقط رشته مواد جزو زیرگروه دو محسوب می‌شود.

زیرگروه سه: این زیرگروه تنها در مقطع کاردانی و رشته‌هایی مثل شهرسازی، برق، جوشکاری، صنایع، نقشه‌برداری و … فعال است.

 

از بودجه‌بندی کنکور ریاضی چه خبر؟

 

برای طراحی یک برنامه‌ریزی کنکور دقیق و مؤثر، باید از بودجه‌بندی کنکور ریاضی با خبر باشید. یعنی بدانید از هر درسی چند تست در کنکور خواهید داشت. این دسته از اطلاعات زمان اولویت‌بندی کردن به شما کمک زیادی خواهد کرد. مثلاً در بودجه‌بندی درس زبان آورده شده که ۲۵ سؤال تستی از مباحث گرامر، واژگان، درک مطلب و کلوز تست در کنکور مطرح شده است.

از این مباحث به ترتیب تعداد ۴، ۸، ۸ و ۵ سؤال در کنکور خواهید دید. پس نتیجه می‌گیریم که برای مطالعه و تمرین تستی درس زبان انگلیسی، باید به سؤالات مباحث واژگان و درک مطلب توجه بیشتری داشته باشیم. به این ترتیب توجه به اینکه

 

از چه منابعی برای کنکور ریاضی استفاده کنیم؟

 

انتخاب منبع برای درس خواندن در دوران کنکور یک چالش بزرگ برای همه داوطلبان است. با وجود کتاب‌های رنگارنگی که برای مطالعه و آمادگی کنکور تبلیغ می‌شود، خیلی از داوطلبان برای انتخاب کردن گیج و سردرگم می‌شوند. برای این که بتوانید به نتیجه دلخواه‌تان از کنکور برسید، باید روی یک منبع متمرکز شوید، نه این که بین منابع مختلف از این شاخه به آن شاخه بپرید!

 

 

 

ویژگی‌های مهم برای آموزش برنامه‌ریزی کنکور ریاضی ۱۴۰۳

 

قبل از این که برای برنامه‌ریزی کنکور ریاضی دست به کار شوید، باید نکته‌هایی را درباره این برنامه بدانید. اولین نکته این است که برنامه‌های آماده که به صورت همگانی طراحی شده‌اند، نمی‌توانند شما را به بهترین سطح از خودتان برسانند. هر داوطلب توانایی‌های خاص خودش را دارد؛ مثلاً قدرت حافظه شما و دیگر هم‌کلاسی‌هایتان با یکدیگر متفاوت است، در نتیجه روش و ساعت مطالعه هم بین شما دو نفر متفاوت خواهد بود. برای رسیدن برنامه‌ریزی درست و مؤثر باید ویژگی‌های زیر را در نظر داشته باشید:

 

۱- قدم گذاشتن در مسیر هدف

 

همان‌طور که گفتیم تا زمانی که ندانید مقصد سفر کجاست، نمی‌توانید راهی جاده شوید؛ پس اهمیت هدف‌گذاری برای برنامه‌ریزی کنکور ریاضی را دست کم نگیرید.

 

۲- واقع‌بینانه و قابل اجرا بودن

 

افزایش ناگهانی ساعت مطالعه روزانه، تمرکز بیش از حد روی درس‌های اختصاصی، حذف زمان استراحت و کارهایی مشابه این موارد، نشان‌دهنده خیال‌پردازی در برنامه‌ریزی کردن است! باید بتوانید یک برنامه بر اساس توانایی خود و به‌صورت واقع‌بینانه طراحی کنید.

 

۳- انعطاف‌پذیری

 

یک برنامه خوب زمان‌هایی را برای جبران اتفاق‌های پیش‌بینی نشده در نظر دارد. مثلاً اگر مهمان داشته باشید نباید از همه برنامه‌ها عقب بمانید. برنامه‌ریزی منعطف باید بتواند با کمی تغییر و جابه‌جایی، شما را به همه کارهای عقب‌مانده برساند.

 

۴- تنوع در دروس

 

مطالعه در دوران کنکور با سال‌های قبل و دوران مدرسه کاملاً متفاوت است. روزهای قبل از کنکور باید حداقل سه درس از بین دروس عمومی و اختصاصی را مطالعه کنید و برای آن‌ها تست بزنید.

 

۵- پیاده‌سازی روی کاغذ

 

مشخص کردن ساعت دقیق برای مطالعه، تست زدن و استراحت کردن کمک می‌کند که برنامه را به صورت دقیق پیش ببرید. نوشتن این زمان‌ها روی کاغذ (یعنی در دفتر یا جدول برنامه‌ریزی کنکور ریاضی) اراده شما را برای پیشروی با برنامه افزایش می‌دهد.

 

  • برای ایجاد تغییر در سبک مطالعه یا ساعت مطالعه روزانه، باید به‌تدریج وارد عمل شوید. تغییرات ناگهانی ماندگار نیستند و به‌صورت مقطعی اتفاق می‌افتند. مثلاً برای افزایش ساعت مطالعه روزانه، هر روز حدود نیم ساعت به زمان درس خواندن‎تان اضافه کنید تا کم‌کم این ساعت‌ها برای شما به یک عادت تبدیل شود.
  • مطالعه روزانه خود را با درس‌های آسان‌تر یا درس‌های موردعلاقه خود شروع کنید. این کار باعث می‌شود انرژی شما در ادامه روز افت نداشته باشد.
  • درس‌های اختصاصی را پشت سر هم نخوانید! بهتر است ذهن‌تان را با مطالعه یکی از دروس عمومی کمی استراحت دهید و بعد سراغ درس اختصاصی بعدی بروید.
  • اگر همیشه خسته و خواب‌آلوده هستید، با نیم ساعت خواب بعدازظهری خودتان را از کسل بودن نجات دهید. البته خوابیدن بیشتر از نیم ساعت باعث می‌شود که نظم خواب شبانه شما به هم بخورد. پس اولویت را به خواب شبانه دهید اما در صورت نیاز بعدازظهر هم کمی استراحت کنید.
  • بهترین ساعت مطالعه برای کنکور ریاضی را مطابق با توانایی‌ها و شرایط خود، معین کنید.
  • شرکت در آزمون‌های آزمایشی محک خوبی برای داوطلبان کنکور است. این آزمون‌ها باعث می‌شود که از درست بودن روش مطالعه و چینش برنامه خود مطلع شوید. برای سرعت عمل در تست زدن هم تمرین کنید؛ در هر آزمون حواس‌تان به سرعت و زمان‌بندی باشد.
  • مرور کردن، حاشیه‌نویسی می‌تواند برای جمع‌بندی درس‌ها در روزهای پایانی به شما کمک زیادی کند. در روزهای نزدیک به کنکور باید وسواس مطالعه را کنار بگذارید!
  • خودتان را با هیچ‌کس مقایسه نکنید. هر شخص با توانایی‌ها و تلاشش برای قبولی در کنکور به نتیجه می‌رسد.
  •  

 سخن پایانی درباره برنامه‌ریزی درسی کنکور ریاضی

 

روحیه خوب و انگیزه بالا در موفقیت داوطلبان کنکور تأثیر زیادی دارد. پایبند ماندن به برنامه درسی کنکور ریاضی به روحیه اشخاص هم بستگی دارد. از شکست خوردن در آزمون‌های آزمایشی نترسید و در عوض آن را به چشم یک تجربه نگاه کنید. پر کردن جدول برنامه‌ریزی کنکور ریاضی هم شما را روی رسیدن به هدف متمرکز می‌کند و توجه‌تان را از مسائل حاشیه‌ای دور می‌کند.

رفع کردن ایرادهای کوچک کم‌کم منجر به ایجاد تغییرات بزرگ و پیشرفت‌های چشمگیر می‌شود. اراده و روحیه خودتان را حفظ کنید و قدم‌به‌قدم به سمت هدف حرکت کنید. یک سال سختی و تلاش را برای رسیدن به شیرینی دانشگاه و رشته موردعلاقه خود تحمل کنید. شک نکنید که به نتیجه خواهید رسید.

آخرین مقالات